maandag 18 maart 2013

Review: ZOEVA Eyeshadow Fix

Vandaag gaat het over de 'oogschaduwbasis' of 'eye primer'. Een goede oogschaduwbasis is zó belangrijk en - naar mijn mening - een absolute must-have wanneer je met make-up bezig bent. Niet alleen helpt het om de kleuren beter tot hun recht te laten komen op je oogleden, het vergemakkelijk ook het blenden én het voorkomt dat de kleuren in de kleine lijntjes trekken. Zoals ik al zei: een must-have voor zij die niet gezegend zijn met non-creasing en non-oily oogleden. 



Vele goede drugstore eyesprimers heb je niet. On top of that verkopen ze in België de merken 'Too Faced' en 'Urban Decay' niet, deze merken verkopen goéde maar vooral ook iet-wat duurdere eye-primers. Daarom ben ik altijd op zoek naar een goedkoper, maar vooral ook goéd alternatief. Deze keer testte ik de Eyeshadow Fix van Zoeva voor jullie uit, dit is een goedkope oogschaduwbasis van ZOEVA's nieuwe collectie.

Deze eyeprimer is nieuw in het assortiment sinds 2013. Ik heb de matte variant, er is ook een versie met een lichte shimmer erin. Ik heb voor de matte variant gekozen omdat ik eye-primer soms ook onder mijn ogen aanbreng, om te vermeiden dat sommige concealers in de dunne lijntjes trekken.

Genoeg gepraat, nu over naar de review:
tn_DSC_2593

De verpakking: de eyeprimer van ZOEVA zit in een mooie en strakke, zwarte tube van 7,5 ml. De verpakking is heel neutraal, eenvoudig en zwart, maar oogt op de één of andere manier toch mooi en chique - zeker voor haar zachte prijsje van net geen 6 euro. Verder zie je ook het nieuwe naam-logo van ZOEVA op de verpakking. Kortom: de prijs en verpakking zijn in orde. 

tn_DSC_2600

Verder heeft de tube ook een tuutje. Doseren met het tuutje vind ik héél fijn. Je moet best wat knijpen om eyeprimer uit de tube te krijgen, maar daardoor gaat nauwkeurig doseren erg goed. 



Maar hoe zit het met de kwaliteit
De kwaliteit is echt top! Dit is de beste eyeprimer die ik tot nu toe heb getest (ik heb eyeprimers van Too  Faced, MAC, Essence, Catrice en Hema)! 
Wat ik leuk vind is dat deze eyeprimer helemaal niet olie-achtig aanvoelt én je hebt maar een klein beetje nodig om je beide oogleden te bedekken. Naar mijn gevoel gaat deze tube dus héél erg lang mee gaan, score
2013 januari-024

Ik heb deze oogschaduwbasis al intensief getest doordat ik dit weekend als hostess op een mode-event heb moeten werken en me dus nogal moest optutten. Aan het einde van mijn 8 urige werkdag zat mijn oogschaduw nog steeds mooi op haar plaats! Ik had geen last van creasing én de kleurtjes waren niet vervaagd. 

Ik denk dat ik mijn budget-proof eyeprimer heb gevonden... Waarschijnlijk zal ik ook de andere variant kopen. Want €5,80 is werkelijk een koopje voor zo'n goede oogschaduwbasis! 



Positief:
  • Goedkoop
  • Doet wat het moet doen
  • Blijft lang zitten

Negatief:
  • Enkel online verkrijgbaar via www.zoeva.de
  • verzendingskosten (€5,50) komen erbij

Prijs-kwaliteit verhouding:
  • Super, ik heb nog nooit zo'n goede oogschaduwbasis tegengekomen voor amper 6 euro!



Goed als... je een goéde oogschaduwbasis zoekt die doet wat hij moet doen, tegen een zacht prijsje.

Laat je beter liggen als... je geen online-shoppen gedoe wilt OF wanneer je gezegend bent met niet-vettige oogleden en jouw oogschaduw nooit in de fijne lijntjes van je oogleden trekt. 




Welke oogschaduw basis gebruiken jullie?



2 opmerkingen:

  1. Ik heb de UD PP en die vind ik echt heel erg goed, maar mijn moeder gebruikt deze en is er heel tevreden van

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heeft je moeder toevallig ook de pearl versie? Ik zoek reviews over de Eyeshadow Fix Pearl (de shimmery versie) maar vind er niets over. M'n zus heeft trouwens de urban decay primer potion ook, persoonlijk vind ik die hélemaal niet prettig.. dan vind ik die van Too Faced beter, hoewel dat ook niet mijn favoriet is doordat de substantie na een maandje gebruik heel raar werd.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...