donderdag 14 maart 2013

Review: Wet 'n Wild MegaGlo illuminating powder

Het is nu alweer een kleine week geleden toen ik mijn bestelling van Wet 'n Wild binnen kreeg, en zoals beloofd hebben jullie nog een paar reviews van mij te goed. Laten we maar meteen beginnen! In deze post nemen we de Wet 'n Wild MegaGlo illuminating powder in "catwalk pink" onder de loep. Deze bestaat uit 4 kleurtjes die je apart of samen kan gebruiken voor verschillende doeleinden. Juist ja, dit is een multi-tasker! Je kan elke kleur apart als oogschaduw gebruiken (vooral de goud-bronzen kleurtjes zijn daarvoor geschikt), daarnaast kan je elke kleur apart als highlighter gebruiken (afhankelijk van je huidskleur), en tot slot kan je met je kwast over het hele 'palletje' gaan en alle kleuren samen gebruiken als highlighter/oogschaduw. I like! Wet 'n Wild suggereert dat je deze MegaGlo illuminating powder ook als blush of bronzer kan gebruiken, maar dat raad ik bij de 'catwalk pink'-versie af. Tenzij je helemaal voor the shiny, greasy face-look wilt gaan natuurlijk.

De verpakking is niets speciaals. Een potje met 9gr product in én met een doorzichtige bovenkant. Het enige wat me - mateloos - stoort is de draaidop. Telkens weer zit ik te prutsen om de verpakking open te krijgen, niet omdat ik moeite heb met het open te draaien maar gewoon omdat ik het iedere keer weer vergeet dat het een draaidop is. Ik heb liever flip-open verpakkingen, maar ach.. De prijs maakt veel goed.

De pigmentatie is oké, op de swatches lijken ze enorm gepigmenteerd maar zo énorm geven ze niet af op de huid. Bovenstaande swatches bekom je als je een paar keer goed over elke kleur heen wrijft. Wat me vooral opviel is dat alle kleurtjes een heel mooie textuur hebben, behalve de linker brons/gouden kleur. Die is heel brokkelig, chunky en ook ietwat te glitterig. Als highlighter laat ik deze bronzen kleur liever achterwege. Maar aangezien het een multi-tasker is, kan je hem gerust aanbrengen op je oogleden als oogschaduw!

Links zie je een swatch van alle kleuren samen, rechts van elke kleur apart. 
Zoals je kan zien zitten in de brons/gouden kleur chunky glitters die meer bedoeld zijn voor op je oogleden dan voor op je gezicht. 
De rozige kleur is een mauvy-pink blush kleurtje, deze zou ik noch als highlighter, noch als oogschaduw gebruiken, maar deze zit er vooral in omdat dit product ook te gebruiken zou zijn als blush. 
De overige twee kleuren, het licht roze en een champagnekleur, zijn de echte highlight-kleurtjes die in no-time je jukbeenderen complimenteren. De textuur van deze laatste 2 zit goed, niet té shimmery en niet poederig. Perfect! Ik gebruik beiden het liefste door elkaar gemengd, dat geeft op mijn huidje de perfecte glow.


Op bovenstaande foto's heb ik geprobeerd om iets van deze 'glow' op camera op te vangen. Aangezien de foto's gemaakt zijn bij kunstlicht -dat nog eens recht op mijn gezicht scheen- lijkt het nogal een "in your face" highlighter te zijn, maar dat is hij helemaal niet! Integendeel. Ik hou er net van dat deze highlighter heel subtiel aanbrengt én lang blijft zitten (zeker 7u lang)!

Van deze highlighter had ik vrij lage verwachtingen, maar wauw.. wat werd ik verrast door dit product! Ik verkies deze zelfs boven mijn MAC highlighter! Kwalitatief gezien hoeft deze budget highlighter dus zeker niet onder te doen voor sommige high-end highlighters (zoals de MAC Chez Chez Lamé, die ietwat - té - poederig is). Bovendien lopen de individuele kleuren niet in elkaar over na hevig blenden. Bij vele multi-tasker-highlighters heb je dat wel, denk maar aan de ShimmerBricks van Essence en Sleek, daar had ik dat probleem ook. Last but not least blijft deze highlighter een hele poos zitten. Bij mij vervaagt hij pas na ongeveer 6 à 7 uur.


Pluspunten:


  • Goedkoop
  • Kwalitatief 
  • Brengt subtiel aan en heeft een mooie textuur 
  • Multi-taskertje! 
  • Blijft lang zitten 

Minpunten:


  • Enkel via het internet te verkrijgen (in de BeNeLux) 
  • Bevat parabenen
  • De verpakking ziet er nogal cheap uit en de draaidop maakt me gek! 

Prijs/kwaliteit-verhouding:


  • Deze MegaGlo illuminating powder kostte €5,95 en voor die prijs krijg je véél. Prima verhouding dus. En in tegenstelling tot de trio-eyeshadows is de kloof tussen de originele winkelprijs (7 dollar, of 5,45 euro) en de prijs die ik heb betaald quasi verwaarloosbaar. 
  • Ik prefereer deze highlighter boven mijn MAC highlighters, je krijgt dus een mooie look én kwaliteit voor je geld. 
Goed voor... iemand die een kwalitatieve blush, oogschaduw én highlighter in één wilt tegen een zacht prijsje. 

Laat je beter liggen als... je geen gedoe wilt met online-shoppen én je parabenen wenst te ontwijken in je make-up. 

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...