donderdag 7 maart 2013

Review: Wet 'n Wild Color Icon blushes


Zoals beloofd zal ik in deze post de Color Icon blushes van Wet 'n Wild reviewen. 

Ik heb de kleuren Heather Silk (links) en Pearlscent Pink (rechts) aangekocht. Heather silk is zoals jullie kunnen zien een erg rozige kleur, nog net niet hot pink, en zonder shimmer. Pearlscent pink is daarentegen meer peachy kleur, mét shimmer. Pearlscent pink zou bovendien een - niet 100% maar toch dichtbij - dupe zijn voor NARS Orgasm.

Ik hoorde van menig beautyguru's, voornamelijk op YouTube, dat deze Color Icon blushes waanzinnig gepigmenteerd zijn en heel lang blijven zitten. Ik nam de proef op de som en testte het zelf eventjes uit.


Zoals jullie aan de swatches kunnen zien is de pigmentatie heel goed, zeker voor een blush! Ik heb hier een paar high end blushes liggen van Clinique en Lancôme en daarmee moet ik tot 4 keer over mijn wangen gaan voor ik de kleur kan zien. Dus hier heeft Wet 'n Wild al een beentje voor. Op de bovenstaande foto heb ik steeds een harde swatch gedaan, zodat jullie de pigmentatie kunnen zien, met daarnaast dezelfde swatch maar dan wat geblend met mijn huid.

Maar hoe zit het met de kwaliteit? De blushes voelen alleszins goed aan, niet té poederig maar eerder silky. Wel heb ik opgemerkt dat ze enorm broos zijn en heel gemakkelijk breken in hun pannetje. Dit is dus geen blush voor on the go. Hoewel ze op YouTube en op verschillende blogs zeiden dat deze blushes zo goed als een hele dag op je wangen blijven zitten, was dat bij mij niet het geval. Ze bleven ongeveer 4 uur zitten, wat toch zeker niet slecht is gezien de prijs van deze Color Icon Blushes. Bovendien heb ik de - slechte - neiging om vaak m'n hoofd te laten rusten op m'n handpalmen tijdens de les, dus misschien zou mn blush langer blijven zitten als ik daar eens mee zou ophouden. Who am I kidding, zolang de lessen saai blijven zal ik m'n hoofd op mn handpalmen laten rusten! 

De verpakking van de blushes vind ik niet erg geslaagd. Ze hebben een doorschijnend plastiek omhulsel dat erg cheap oogt en, zeker voor mensen met broze nagels, niet nagel-vriendelijk is bij het openmaken - if you know what I mean


Pluspunten

  • De blushes zijn goed gepigmenteerd 
  • Ze blijven lang zitten 
  • Kosten €6,50 online. 
  • de Pearlscent Pink is een close dupe voor NARS Orgasm


Minpunten
  • De blushes zijn niet te koop in de Belgische winkels, enkel via webshops verkrijgbaar. Bijgevolg kunnen de prijzen sterk verschillen naargelang de webshop. 
  • Breekt gemakkelijk, dit is geen blush voor dames on the go.


Prijs/kwaliteit verhouding
  • Prijs-kwaliteit doen ze het minder goed vind ik, dat komt vooral omdat ik weet dat dit een poepgoedkoop merk is in the USA, en de nederlandse of belgische webshops dit merk veel duurder verkopen dan de originele winkelprijs. Maar ach, voor 7 euro kan je nu ook niet echt sukkelen vind ik. Al had ik liever gewoon de normale winkelprijs betaald.

Eindbeslissing

  • Hoewel ik de Color Icon blushes van Wet 'n Wild heel mooi en goed vind voor hun prijs, denk ik niet dat de liefde lang zal duren. Ik ben namelijk vaak on the go tussen Gent en Antwerpen, en dan wil ik altijd mijn lievelings-make-up-stash meenemen (geldt ook voor op reis natuurlijk). En aangezien een blush toch het snelst vervaagt heb je graag altijd ééntje bij de hand om je gezicht wat bij te werken. Maar aan make-up die je al in bubblewrap moet inpakken zodat hij niet in duizend stukjes breekt in je handtas, heb je niets... Dit is dus een beetje een twijfelgeval. 

Deze blushes, alsook andere artikels van Wet 'n Wild, zijn verkrijgbaar op www.theMakeUpSpot.nl 

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...