woensdag 20 maart 2013

Review: Milani illuminating face powder


Zoals ik al eerder had laten weten heb ik mij vorige week weer eens laten gaan tijdens het online shoppen.
Eén van mijn aanwinsten zijn de Milani illuminating face powders in de kleuren 'Amber Nectar' (links) en 'Beauty's Touch' (rechts). Milani is een merk dat je hier in België niet kan vinden. Hiervoor had nog nooit iets geprobeerd van dit merk, wel had ik al vaak goede commentaren gelezen over hun baked blushes (die ik ook wou kopen, maar ze waren helaas uitverkocht) daarom waagde ik mij direct aan twee van hun andere items. Ze waren té mooi om te laten liggen.

Klik hier onder op 'lees meer' om de volledige review te lezen. 
De illuminating face powders zijn opnieuw multi-taskers. Je kan ze als blush, bronzer (daarvoor is vooral de kleur 'Hermosa Rose' goed) maar ook als highlighter gebruiken. Als je echt wilt, zou je misschien de donkere tinten als oogschaduw kunnen gebruiken, maar daarvoor is de pigmentatie te zwak vrees ik. 


Nou, op de verpakking scoort dit product erg hoge punten. De verpakking bestaat uit een goudkleurig omhulsel met een plastieken, doorzichtig dekseltje met de naam Milani erop. Het doosje gaat zonder al te veel moeite en nagel-breken open, wat ook altijd fijn is. Maar dan de inhoud: wauw! De rozen-patronen. Té mooi voor woorden. Dit is werkelijk het mooiste drugstore product - want dat is het ook - dat ik bezit, zonder twijfel! En geef toe, ziet dit er uit alsof het €9 kostte? Don't think so. 


De verpakking en de prijs mag dan allemaal goed en wel zijn, maar hoe zit het met de kwaliteit
Hier kan ik geen eenduidig antwoord op geven. Het is niet mijn go-to blush of highlighter, maar hij is niet slecht en blijft vrij lang zitten (een goede 6 uur). 
De pigmentatie is zo-zo, niet denderend. Op zich vind ik dat geen probleem want je kan hem zonder problemen opbouwen tot een erg mooie blush. Op mijn swatches kan je in de linkse afbeelding de shimmer of glow zien die deze Milani's geven. In de rechter afbeelding heb ik links Amber Nectar geswatched en rechts Beauty's Touch. 

Toch zijn er ook al een paar minpuntjes die ik heb ontdekt: de 'Beauty's Touch' die ik vooral wou gebruiken als highlighter, is vrij moeilijk in gebruik. Wil je hem als blush gebruiken, dan moet je vooral over het rozige gedeelte gaan met je kwast. Wil je hem als highlighter gebruiken, dan moet je met je kwast over de wit-parelmoeren gedeelten gaan. Klinkt easy, maar ik vind het toch niet zo handig als ik had verwacht.
Verder heb ik ook gemerkt dat de kleurtjes lichtjes in elkaar beginnen overlopen (vooral bij Beauty's Touch valt het op dat de witte, parelmoeren 'roosjes' al een pak roziger zijn geworden sinds ik er een paar keer met m'n kwast ben overgegaan). 
Van super kwaliteit zijn deze producten niet, maar slecht zijn ze ook niet. Het is een middelmatig product met een erg mooie verpakking. Ja, de verpakking maakt veel goed. ;)Positief:
  • multi-tasker
  • blijft lang zitten
  • mooie kleuren
  • geeft je een mooie, dewy glow

Negatief:
  • niet erg gepigmenteerd
  • niet erg handig in gebruik
  • de kleurtjes zullen bij frequent gebruik in elkaar overlopen. 

Prijs-Kwaliteit:
  • Deze illuminating face powders kosten per stuk €9,50. Wanneer ik kijk naar de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze producten vind ik dat nét iets te duur. Het is een middelmatig product. Niet slecht, maar ook niet goed. Ik zou ze niet opnieuw kopen, ook al ogen ze nog zo mooi. 


Hebben jullie al producten van Milani geprobeerd?

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...