zaterdag 30 maart 2013

How to: pimp up a bad hair day


Hair-issues? Eventjes nood aan wat anders maar wil je niet naar de kapper?
Je kan je haar nieuw leven inblazen door gewoon eens af en toe wat afwisseling in je kapsel te brengen. Daarvoor hoef je heus niets drastisch te ondernemen zoals naar de kapper gaan voor een nieuwe coupe. Je kan ook gewoon experimenteren met vlechtjes. Ben je geen hair-guru? Geen nood, ik overloop even met jullie de leukste (en bovendien surprisingly easy) kapsels die je zelf in een handomdraai kan maken. Here we go!

1. De gewone zijwaardse vlecht
Deze is echt sooooo easy to do, en toch zo chique! Breng gewoon al je haar naar één schouder en maak er een gewone vlecht van. Je kan hem strak aanspannen of losjes laten vallen. Experimenteren is de boodschap!
Heb je net zoals ik opgeknipt haar? Geen probleem, doe wat haarschuim in je haar alvorens je het begint samen te vlechten, de plukjes die er uit vallen kan je ofwel gewoon laten zitten (kan mooi zijn als je voor een non-chalante look gaat) of je kan ze met wat haarlak te lijf gaan.

2.  ”The Tie-Back”

Deze heb ik nog niet vaak gezien, maar vond hem wel leuk en vooral heel simpel!
Je neemt gewoon wat haar van voor je oren en van je froefroe (als hij lang genoeg is, anders neem je gewoon een dikkere pluk haar van voor je oren) en je maakt er een vlecht van. Dit doe je aan beide kanten en vervolgens breng je beide vlechten aan de achterkant van je hoofd samen. Maak ze vast aan elkaar door middel van een rekkertje (liefst doorzichtig) of een speldje. And you’re ready to go!
3. The Fishtail

De uitleg voor een fishtail kan je HIER terugvinden.
Het lijkt heel moeilijk in het begin maar eens je de techniek doorhebt is het echt kinderspel!

4. The Lauren Conrad Braid (a.k.a. ‘the fringe braid‘)

Dit is ook zo'nn easy maar toch classy look. Deze coupe past bij elke gelegenheid.
Er zijn 2 manieren om deze look te bekomen:
1) The easy way: Je neemt gewoonweg je hele froefroe en begint er een eenvoudige vlecht in te maken die je dan met een speldje vastmaakt.
2) Voor gevorderden: Je maakt er een franse vlecht van. Je begint met een 3 plukjes haar van je froefroe, je kruist ze en neemt dan iedere keer een plukje haar erbij (telkens voor de 2 buitenste lokken die elkaar kruisen) en zo ga je door. Maak het wederom vast met een speldje et voilà, you’re ready to go!

5.  The milkmaid

Ziet er moeilijk uit hé? Think again! Het zijn gewoon 2 vlechtjes waarvan je het uiteinde gewoon naar de andere kant brengt en daar vastmaakt met bobby pins of speldjes.
Variaties mogelijk:
- heb je erg lang haar? Je kan de vlechtjes rond elkaar draaien wanneer ze elkaar kruisen. Zo heb je geen overschot en toch een leuke twist in je haar.
- heb je korter haar? Indien je haar te kort is zodat je de look net niet kan vervolledigen dan kan je ook gewoon proberen om de beide vlechtjes met een rekkertje vast te maken (als het érg kort is) of je kan van beide vlechtjes samen één dotje maken, dat is ook erg leuk!

6.  The downside braided dot

Het eindresultaat ziet er heel chique uit, ik ga deze look zeker eens proberen!
En handig, de stapjes staan duidelijk op de foto afgebeeld!
Bron: Tumblr
7.  The upper milkmaid 

I saved the best for last. Dit is mijn favoriete look, en believe it or not: hij is verbazingwekkend simpel om zelf te maken! Je maakt gewoon een lange lage vlecht (je begint met vlechten vanaf onder de oren) en je brengt hem gewoon omgekeerd naar boven en maakt hem vast met bobby pins & schuifspelden. Ik moet het nog met 2 vlechten doen (langs beide kanten één) omdat ik helaas niet lang genoeg haar heb om met 1 vlecht toe te komen voor deze hairdo. Als je lang genoeg haar hebt kan je deze look heel simpel met 1 lage vlecht creëren!
Mensen met kort haar kunnen deze look waarschijnlijk ook verwezenlijken met een franse vlecht waarbij je telkens extra plukjes haar erbij pakt. Experimenteren is de boodschap!


Wat doe jij met je haar als je eens zin hebt in "iets anders" ? 

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...