vrijdag 15 maart 2013

Review: Wet 'n Wild Color Icon EyeshadowsIk ben altijd op zoek naar leuke, kwalitatieve en vooral goedkope oogschaduwpalletjes. Aangezien ik door vele beautyguru's op YouTube vaak goede commentaar hoorde over de Wet 'n Wild Color Icon Eyeshadow Trios, kon ik niet anders dan deze zelf eens uit te testen. Of aan mijn - hoge - verwachtingen zijn voldaan lees je hier. 


Ik heb de Color Icon Eyeshadow Trios aangekocht in de versies 'Walking on Eggshells', 'Silent Treatment', 'Sweet as Candy' & 'Knock on wood'. Alle 4 zijn het neutrale palletjes, just the way I like it.

De verpakking is niets speciaals: plastiek en cheap. Maar de inhoud daarentegen....

Laten we beginnen bij de eerste twee: Walking on Eggshells en Silent Treatment. Van alle 4 had ik bij deze twee de hoogste verwachtingen wat betreft 'the eye-look'. De kleuren zien er zó mooi uit. Jammer genoeg waren deze twee de grootste tegenvallers voor mij. De kleurtjes komen niet volledig overeen met hoe ze er uit zien in hun pannetje en de oogschaduw blijkt ook nog eens heel poederig te zijn. Gegarandeerde fall-out, indien je je borsteltje niet aftikt. 

Wat de pigmentatie betreft, scoren de Color Icon eyeshadow trios goed. 
Het enige wat me opviel is dat de kleurtjes - ondanks hun silky finish - vrij poederig zijn én dat de kleurtjes voor op het wenkbrouwbot (de bovenste kleurtjes) een pak minder gepigmenteerd zijn dan de rest. Maar ook de crease-kleur van Silent Treatment is helemaal niet zo gepigmenteerd als ik eerst dacht. Ik had een soort rijke, pure chocolade-bruine kleur verwacht met zilverkleurige shimmer er in, maar in plaats daarvan kreeg ik een niet zo rijke kleur... Jammer! Ook de crease-kleur van Walking On Eggshells stelde me ietwat teleur; ik had een meer grijs-bruine kleur verwacht in plaats van een sterke gele ondertoon. 

Ook de ooglook is totaal anders dan ik me had ingebeeld. De uitkomst bij Silent Treatment is té zilverachtig naar mijn wens - wat totaal vloekt met mijn huid - en Walking On Eggshells zie je nauwelijks op m'n oogleden zitten. Walking On Eggshells is een leuk palletje voor een neutrale ooglook, maar dit is me toch wat té neutraal.


Over naar de volgende twee:


Sweet As Candy en Knock On Wood spraken me - voor ze aankwamen - het minst aan. Gelukkig hebben deze twee mij het meest - aangenaam - verrast.

Toen ik deze twee palletjes swatchte werd ik helemaal vrolijk. Eerst twijfelde ik om beide palletjes aan te kopen omdat de kleuren nogal op elkaar lijken en ik geen twee dezelfde ooglooks wou bekomen. Gelukkig heb ik mij laten gaan en heb ik ze toch allebei gekocht, want dit zijn geweldige kleuren! Ook al hebben beide palletjes dezelfde tinten, toch zijn ze totaal verschillend. Knock On Wood bevat eerder kleuren voor 's avonds, terwijl Sweet As Candy de oh zo begeerde nude-eye zal opleveren.

  


Helaas transfereren de kleuren uit het palletje Knock On Wood niet zo goed naar het ooglid. Heel jammer vind ik dat niet, want zo is deze ooglook ook heel draagbaar voor overdag. 


Kwalitatief gezien zijn deze oogschaduw palletjes oké. Ondanks de vele lovende commentaren kunnen ze mij niet volledig bekoren. De palletjes hebben een ietwat contradictoire verhouding: hoewel ze goed gepigmenteerd zijn voor low-budget oogschaduw, lijken ze niet goed te transfereren naar het ooglid. Wil je een iet of wat dramatische of opvallende ooglook dan moet je de kleuren - een flink pak - opbouwen. 
Bovendien zijn de browbone-kleuren enorm poederig en vrij moeilijk om mee te werken.
Wat de draagtijd betreft zit het wel oké. In combinatie met een eye-primer blijven de kleurtjes een 6 tal uur zitten. 


Pluspunten:
 • Goedkoop
 • Goede pigmentatie, behalve voor de browbone-kleuren.
 • Goede textuur en silky finish, behalve voor de browbone-kleuren.Minpunten:
 • Browbone kleuren zijn minder gepigmenteerd, poederig en moeilijk om mee te werken
 • Over het algemeen hebben deze palletjes een hoge fall-out
 • Ondanks hun pigmentatie, moet je de kleuren een flink pak opbouwen voor een meer opvallende ooglook.Prijs/kwaliteit verhouding:
 • In Amerika kosten deze palletjes ongeveer 3 dollar (2,30 euro) per stuk. Ik heb daarentegen bijna 6 euro per stuk betaald, wat ik een beetje overpriced vind. 


Algemene beoordeling:


 • De oogschaduw-palletjes van Wet 'n Wild kunnen mij niet even sterk bekoren als bij de gemiddelde Amerikaanse beautyguru. Wellicht komt dat omdat ik meer dan het dubbele van de normale winkelprijs heb betaald. Had ik maar 2,30 euro betaald waren dit absolute aanraders geweest, maar voor 6 euro kan je hier in België ook al relatief goede drugstore oogschaduw vinden.  
 • Ik zou ze niet opnieuw aankopen. 


3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik vind de kleurtjes op zich ook heel mooi, maar op de één of andere manier staan de kleuren mij absoluut niet. Komt wat té koel over, maar anderzijds doen ze mn ogen wel echt uitspringen. Haat-liefde verhouding dus.

   Verwijderen
 2. Walking on Egshells is echt heel erg mooi! Lekker draagbaar ook..:)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...