zondag 31 maart 2013

Create your own style


Een eigen unieke stijl vinden is niet makkelijk, dus ik geef een paar tips als je nog steeds moeite hebt om je kledingstijl te vinden. Here we go!

1.   Maak een moodboard
Maak een moodboard. Je moet je inbeelden dat je wakker word met één miljoen euro, te besteden waaraan je wilt, op de bank en je droomlichaam. Zo kun je jezelf helemaal laten gaan. Zoek in tijdschriften en knip alles uit wat je leuk vind of op het internet en print het uit. Volg je eigen gevoel want er zijn geen beperkingen. Plak alles wat je hebt geprint, geknipt en bij elkaar gestapeld hebt op een board, zo groot en mooi als je zelf wilt (als het maar lekker opvalt en duidelijk is voor jezelf), en dan heb je het perfecte overzicht van wat jij leuk vindt. Dit is een goede inspiratie en ook leuk om op je kamer op te hangen. Vanuit je board kun je bepalen wat je stijl is. Of maak er een foto van en kijk er naar als je gaat shoppen! 
Tip: Maak hier je moodboard online; Polyvore
2. Doorzoek je kast
Een herkenbaar probleem: Je kast puilt uit, maar je hebt niks om aan te trekken. Kijk nog eens goed! Vaak weten mensen niet eens meer wat ze allemaal hebben. Trek alles eens uit de kast en gooi het op je bed en trek verschillende combinaties aan. Zo kom je er achter dat dat witte hempje die achterop die stapel lag heel leuk gecombineerd kan zijn met een peach-kleurige blazer. 
Tip: Als je leuke combinatie's hebt gevonden, maak er foto's van. Zo vergeet je leuke combinaties niet en kijk je ze voortaan niet meer over het hoofd.  
3.   Doe inspiratie op
Koop geen lading aan tijdschriften (ook al doen we dat graag). Op internet is genoeg inspiratie te vinden voor een nieuwe look. Kijk rond op een paar modeblogs, kies leuke outfits uit en pas het zelf toe. Je moet het zelf doen en dat doe je door te proberen. Een vrije middag op internet en blogs spenderen is hartstikke hip (niet meer voor nerds).
4.   Kijk in de spiegel
Kijk eens  goed naar jezelf in de spiegel (een grote passpiegel) en noem drie punten op die je mooi vindt aan jezelf. Het is makkelijker dan je denkt. Bedenk drie punten aan je lichaam of karakter die je wilt benadrukken. Wat wil ik benadrukken en wat wil ik uitstralen? Bijvoorbeeld: Ik vind mijn ogen, bovenlichaam en haar mooi. Die drie dingen wil ik accentueren. De volgende stap is jezelf afvragen wat voor type je bent. Ben je een klassiek type, sportief, kleurrijk, gek, excentriek of meer zakelijk type. Hoe leef ik, hoe wil ik gezien worden? Dit speelt allemaal mee. Je moet niet uitgaan van één stijl, alleen maar chic of juist casual zijn is hartstikke saai. Een mix van stijlen is veel leuker en intrigerender. 
Tip: Blijf positief! Ben je echt niet blij met jezelf en kun je geen positieve karaktereigenschappen of mooie dingen aan je lichaam verzinnen? Vraag raad aan iemand anders! Bijvoorbeeld je moeder of je vriendin of je vriendje (Die laatste weet waarschijnlijk precies je mooiste punten aan te wijzen!)

5. In de war zijn
In de war zijn is helemaal niet erg. Als je tijdens het winkelen opeens niet meer weet wat je nou leuk vind en wat niet omdat er zoveel invloed is, ga dan even ergens zitten om wat te drinken of stop ermee, misschien ga je dan geld uitgeven aan kleding waar je later spijt van krijgt. Iedereen heeft dat weleens. Vooral als je nog aan het ontdekken bent wat je stijl is, is het spannend om kleding te kiezen of te kopen. 
Tip: Om dit te voorkomen, ga shoppen met een vriendin, zij kan je tips geven en zeggen of dingen je staan of niet! En het is dubbel zo leuk! (of met je moeder, misschien schiet zij nog wat dingen voor)
6. Gluren
Pak een grote zonnebril en ga ergens midden in de stad (bv. Antwerpen) zitten en kijk naar de outfits van de mensen die voorbij lopen. Dit is heel erg leuk in het algemeen maar je doet hier ook veel inspiratie van op! Ook zie je vaak voorbij komen hoe het NIET moet! Dit is leuk als je je verveelt, maar doe dit wel in een grote stad, in grote steden lopen vaak meer mensen met een aparte of opvallende kledingstijl. Ook leuk als je even wilt uitrusten van het shoppen, gluren en inspiratie opdoen!
Tip: Vergeet je zonnebril niet, anders lijkt het of je staart.
7. Volg je gevoel
Bij het ontdekken van je stijl is het belangrijk dat je luistert naar je gevoel. Als je je niet fijn voelt in een rood jurkje, draag het dan niet. Als jij je fijner voelt in een bloemenjurkje draag dat dan. Laat je niet beinvloeden door andermans mening! (als je dit al niet doet: you go girl). Probeer echt naar je eigen gevoel te luisteren, waar voel jij je het prettigst in?  Wat voor kledingstukken draag je het meest? Kleding is gemaakt om te dragen, het moet dus vooral lekker zitten. Dat het er leuk uitziet en fijn zit, geeft jou een nog mooiere uitstraling!
8. Think outside the box
Last but not least, think outside the box! Stop jezelf vooral niet in hokjes. Hou je van schattig kant, maar wil je het combineren met stoer leer, doe dat dan! Haal uit iedere stijl iets wat jou aanspreekt en draag waar jij je fijn in voelt!

Bron (foto's): Tumblr

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...