donderdag 28 maart 2013

Beauty secrets part IIk kan me goed inbeelden dat sommigen onder jullie nog niet zo veel ervaring hebben met cosmetica en nieuw zijn in het hele beauty-wereldje, daarom wou ik enkele handige en easy beauty-tips met jullie delen.. Deze tips zijn een paar basic's voor alledaagse situaties. 

Dior Bronze Auto-Bronzant Self Tanning
Dior Bronze Auto-Bronzant Self Tanning, 40 euro in de parfumerie.
1) Ben je het ook zat om er als een spook bij te lopen tijdens de wintermaanden? Natuurlijk kan je lekker een weekje naar de zon, als je budget en agenda dat toelaten. Maar er zijn ook goedkopere oplossingen: zelfbruiner!

TIP: scrub en hydrateer je huid alvorens de zelfbruiner aan te brengen, zo voorkom je risico’s op vlekjes en strepen. Je wilt namelijk niet dat iedereen kan zien dat je kleurtje nep is hè. Bourjois Black & White Kohl Pencil, € 5,80 in de groothandel.
2) Wil je ook instant bambi-ogen die meer stralen? Gebruik dan eens een wit oogpotlood aan de onderkant van je wimpers. Zo zien je ogen er groter en stralender uit.
Mijn favoriete product hiervoor is Bourjois Black & White Kohl Pencil, € 5,80 te verkrijgen in de groothandel.
TIP: breng een wit lijntje aan op je onderste ooglid. Zorg er voor dat je oogpotlood niet te hard is en gemakkelijk kleur af geeft. Test dit in de winkel door simpelweg een lijntje op je hand te tekenen: geeft het instantly een witte streep af, dan is het product goedgekeurd! 

3) Heb je een extreem gevoelige huid? Kom je net van vakantie en heeft je huid een scrub/peeling nodig maar wil je niet je bruine kleurtje verliezen? Gebruik dan eens wat melkpoeder in plaats van een gewone peeling/scrub. De korrels zijn kleiner waardoor je minder agressief bent voor je huid en het toch zorgt voor een stralende look achteraf!

4) Word je ‘s morgens ook altijd wakker met een berg vol klitten in je lange haren? Probeer dan eens je haren in een losse vlecht te doen alvorens je gaat slapen. Zo wordt je de volgende ochtend wakker met een subtiele slag in je haar in plaats van een ‘coupe misérable’!  

5) Haal ‘s avonds altijd je make up eraf! Dan kan de huid de hele nacht ademenen en zie je er de volgende ochtend stralend uit. Gebruik ook de juiste productjes voor je huid en beperk je niet tot de goedkope ‘wegwerp-démaquillage doekjes’ die je in de groothandel kan kopen. Investeer eens in degelijke démaquillage en gezichtsverzorging, het is een dure aankoop maar je huid zal je dankbaar zijn!

In één pakket: Galatéis Douceur en Tonique Douceur, €40 in Ici Paris XL
Voor een gemengde huid vind ik de démaquillage-kit van Lancôme héél goed (Galatéis Douceur €23, Tonique Douceur €22). Tegenwoordig kan je die ook in één pakket kopen voor €40. Valt dit een beetje buiten jouw budget? Dan heb ik een goed en budgetvriendelijk alternatief voor je: BodyShop Seaweed Skincare Essentials set. Je kan dit in de Bodyshop kopen in een mini-setje t.w.v. €20, daar kom je ongeveer 2 weken mee toe. Een leuk weetje: in de Bodyshop Seaweed Skincare Essentials set zitten ook een dag- en nachtcrème inbegrepen. Ik vind de producten van Bodyshop van goede kwaliteit. Ze moeten zeker niet onderdoen voor de duurdere merken zoals Lancôme.
Maar: wanneer je beslist te investeren in degelijke démaquillage en gezichtsverzorging, moet je natuurlijk ook maken dat je ze goed aanbrengt.
Tips voor Lancôme-gebruikers: Gebruik eerst degezichtsmelk, breng dit met je hand op het gezicht aan terwijl je cirkelbewegingen maakt. Laat de smurrie eventjes intrekken en gebruik dan een watje om alles er mooi af te halen. Voelt het onaangenaam of vettig aan? Was je gezicht dan nog eens, zodat alles er goed af is. Voor mensen met een droge huid is dit doorgaans niet nodig, maar voor mensen met een gemengde huid kan de gezichtsmelk je huid soms wat vettiger maken. Daarna doe je wat tonic op een watje en ga je over je hele gezicht, hiermee sluit je je poriën. En je bent klaar! Breng daarna eventueel nog een crème aan (dag of nacht).

BodyShop Seaweed Skincare Essentials, €20 in The Bodyshop
Tips voor BodyShop-gebruikers: Voor het slapengaan gebruik je eerst de Deep Cleansing Facial Wash. Breng een druppeltje aan op een klein, nat borsteltje (kan je ook kopen in de BodyShop voor €5) en breng dat vervolgens aan op je gezicht. Zorg dat het goed schuimt. Daarna was je het af met een beetje water. Vervolgens doe je wat Tonic op een watje en ga je over je hele gezicht, hiermee sluit je de poriën. Tot slot breng je nog de nachtcrème aan en dan ben je klaar voor je schoonheidsslaapje. ‘s Ochtends heb je wat minder werk; dan moet je enkel de Tonic aanbrengen en vervolgens je dagcrème. Touche Éclat van YSL, €32 in Ici Paris XL

Magic Concealer van PUPA Milano, €16 op www.pupa.it
6) Last van donkere kringen onder de ogen? Gebruik wat concealer, deze verbergen de donkere vlekken en laten je ogen opnieuw stralen! Enkele van mijn favoriete productjes zijn: Touche Éclat van YSL (highlighter, €32 in Ici Paris XL) en Magic Concealer van PUPA Milano (concealer, €16 op www.pupa.it)
Tips:
- Het is aangeraden om concealer vóór je foundation aan te brengen, voor het meest natuurlijke resultaat.
- Puistje verbergen? Breng liever meerdere dunne laagjes concealer aan, dan één dikke klont.
- Voor puistjes wordt aangeraden een crème-achtige concealer te gebruiken, zoals die uit een palette.
- Voor donkere kringen en wallen wordt juist een vloeibare concealer aangeraden.
- Als je concealer onder je ogen aanbrengt (om bijv. wallen of donkere kringen te camoufleren), doe dit dan deppend en niet wrijvend. Door de concealer op de huid te wrijven, creeër je lijntjes in de huid onder je ogen!

Dit waren voorlopig mijn beauty-tips voor jullie. Hopelijk waren ze nuttig. Laat gerust iets weten indien je graag meer beauty-tips had gehad, because I've got lots more!


5 opmerkingen:

  1. Als er iets is dat ik echt altijd doe is het inderdaad mijn make-up eraf halen, ik mag nog zo brak zijn, dat doe ik echt al-tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelfs voor een doorwinterde make up artist als mij is tip 3 iets wat ik niet wist! Up to the test this Summer! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede tips! Keep 'em coming!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...