maandag 15 april 2013

YSL Touche Éclat: tips + dupe


Nog een pareltje is de Yves Saint Laurent - of pardon, Saint Laurent Paris - Touche Éclat Radiance pen. Dit is een soort highlighter en concealer in één. Benieuwd naar mijn mening én hoe je dit product het beste gebruikt? Lees dan snel verder...Oké, dus de razendpopulaire 'Touche Éclat' is een highlighter en concealer in één. Velen schrijven het product af omdat ze het in de eerste plaats gebruiken als under-eye-concealer en aangezien de touche éclat daar niet voor gemaakt is, geeft het ook geen full-cover dekking zoals de meeste goede concealers doen. Indien je dit product wilt gebruiken als een under-eye-concealer, gebruik je het best óver je eerder aangebrachte concealer heen om de allerlaatste donkere plekjes te camoufleren en het hele gebied wat op te lichten. Want dat is wat deze pen doet: hij verheldert bepaalde probleemzone's zodat ze niet meer opvallen.

De YSL touche éclat bevat namelijk lichtweerkaatsende pigmenten die je instantly een frissere look geven. Je kan het dus gebruiken om je gezicht op te helderen, schaduwen weg te werken (bv rond je neusvleugels, mondhoeken, kin, lipcontouren, rimpels!...) en om vermoeidheid te camoufleren.

Onderaan de pen zit een knopje, wil je dat er product uit het pennetje komt moet je hier een tweetal keer op klikken. Dat volstaat. Vervolgens ga je met de pen over de probleemzone's die je graag wat wilt verhelderen ét voilà... you're ready to rock and roll.  

Deze pen bevat 2,5ml product, "dat is niet veel" hoor ik jullie al denken. Maar geloof me, daar doe je heel erg lang mee. Ik heb deze inmiddels al een goede 5 maanden en volgens de verkoopster zou je met zo'n pen gemakkelijk een jaar moeten toekomen! 
Oké. Tot hiertoe een topproduct dus. 
Maar hoe gebruik je zo'n touche éclat pennetje? Ik kan me herinneren dat ik in het begin ook wat sukkelde met het juist aanbrengen van dit product. Eerst leek het maar niet te werken, ik zag geen resultaat.. tot ik wat opzoekingswerk had geleverd en gevonden had dat er tot wel 7 verschillende manieren zijn om dit pennetje te gebruiken. Ik overloop ze even met jou...
 1. Als highlighter op de jukbeenderen. Dat kan je doen door simpelweg stipjes of streepjes op je jukbeenderen te plaatsen en vervolgens met je vingertoppen uit te blenden.

 2. Wil je je gezicht een frissere look geven, dan kan je het hele bewegend ooglid - mits je geen oogschaduw op hebt - bedekken met de touche éclat. En nu je toch bezig bent kan je ook gelijk het wenkbrauwbot wat highlighten.

 3. Last van wallen? Breng eventueel eerst je concealer aan, zorg dat deze mooi uitgeblend is. Vervolgens buig je wat voorover alsof je naar je - ongetwijfeld gorgeous - schoenen kijkt en breng je wat touche éclat aan op de laatste donkere plekken. Het voorover buigen zorgt ervoor dat je goed kan zien waar de schaduw invalt, zodat je je wallen zo optimaal mogelijk kan wegwerken. Eén stevig nachtje doordoen is dus geen excuus meer om er brak uit te zien. 


 4. Last van donkere kringen? Breng eerst je concealer aan, zorg dat deze mooi uitgeblend is. Breng vervolgens wat touche eclat aan (in stipjes of in streepjes) op je under-eye-zone. Dat licht het hele gebied op.

 5. Last van rimpeltjes of uitdrukkingslijntjes? Vul de lijntjes in met de touche éclat en je zal zien dat ze een flink pak minder opvallen. 

 6. Je lippen wat voller laten lijken? Trek dan wat lijntjes rond je lippen. 

 7. Last van niet-flatterende schaduwinval? Kleur deze plekjes dan wat in met de touche éclat en je zal er geen last meer van hebben. Voorbeelden: rond de neusvleugels, mondhoeken, kin, .. 

Zelf gebruik ik een andere techniek om mijn donkere kringen te verbergen en mijn gelaat wat op te helderen. Ik teken onder mijn ogen een grote driehoek, gaande van mijn binnenste ooghoek naar mijn neusvleugel en terug naar de buitenste ooghoek (zie onderstaande foto). Vervolgens kleur ik de hele driehoek in en laat ik het éventjes inwerken. Na een halve tot hele minuut blend ik het uit met mijn (ring)vinger. Deze "triangle method" - of in het Nederlands "driehoekstechniek" - zorgt ervoor dat je geen wasbeereffect krijgt en het oogt gewoon ook véél natuurlijker. Mijn persoonlijke aanrader! DUPER ALERT!
Een kleine tip voor alle lichte tot medium huidjes onder jullie. Ben je benieuwd naar zo'n highlighter-concealer pen maar heb je der geen €33 voor over? Goed nieuws. Ik heb een perfect dupe gevonden (voor de Touche Éclat in de kleur #2) namelijk de L'Oréal Magic Lumi Concealer-Highlighter pen in het kleur "Light".
Verder heb ik ook gehoord dat - aangezien L'Oréal eigenaar is van YSL - beiden in dezelfde fabriek worden gemaakt en aldus dezelfde substantie bevatten. Of het écht waar is, weet ik niet. Maar ach, het is een dupe en daarmee is de kous af, toch?!

Mocht je echter tóch zo'n slordige €33 willen uitgeven aan dit pareltje van YSL, dan raad ik je aan om voor de limited edition van 2013 te gaan. Die is recent uitgebracht en heeft een dropdeadgorgeous verpakking met kleine illusie waterbolletjes. Het zou geïnspireerd zijn op een 'cocktail dress' dat ze in de jaren '60 uitbrachten. Leuk weetje.20 opmerkingen:

 1. Super leuke en handige post!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze staat ook al lang op mijn wishlist, maar het bedrag hield me altijd tegen. 33euro is echt veel voor zo'n pennetje. Het is dus super handig dat je der een dupe hebt bijgezet! Yey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk en handig dat je de dupe erbij hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super handig met die uitleg erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je er meteen een dupe bij hebt gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk en handig artikel! Ga de dupe eens proberen denk ik. Heb dat ook al gehoord dat veel van L'Oréal hetzelfde is als YSL! Gek toch, terwijl YSL zo duur is

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh my die limited edition is echt prachtig! ik ben gek op de touche eclat, zowel dit pennetje als de foundation, liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, goed om te weten dat de foundation van de touche éclat lijn van YSL ook erg goed is!

   Verwijderen
 8. Ik heb 'm ook en jaaaa hij is echt goed! Maar er zijn zeker ook goedkopere dupes, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende enkel deze dupe. Welke dupes ken jij nog voor dit product? Feel free to share them!

   Verwijderen
 9. Leuke post. Vind vooral de tips hoe je het aanbrengt heel handig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou hem ook zo graag eens willen proberen!! Fijn ook dat er een dupe van is!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, apart, ik had dit nog nooit gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. leuke post! ik ga je blog vanaf nu volgen. wil je ook op mijn blog kijken? alvast heel erg bedankt!
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief! Natuurlijk zal ik eens een kijkje nemen op je blog!

   Verwijderen
 13. klinkt erg fijn! & wat leuk dat er ook een 'goedkopere variant' is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een superfijn en uitgebreid artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze staat nog hoog op mijn lijstje! handig artikel :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...