dinsdag 25 juni 2013

Face of the day




Aangezien het alweer een tijdje geleden was dat ik nog een Face Of The Day (FOTD) heb gepost, heb ik daar meteen werk van gemaakt nu mijn examens alweer achter de rug zijn. Ik heb besloten om deze FOTD een beetje anders aan te pakken; in plaats van een simpele lijst van alle gebruikte producten probeer ik er ook zo duidelijk mogelijk bij te schrijven hoe ik welk product precies heb aangebracht, zodat jullie - mijn lieve lezers - er eventueel nog enkele handige tips aan kunnen overhouden. Feedback is overigens altijd welkom! 



Klik snel op 'lees meer' om de hele FOTD uitleg en gebruikte producten te weten te komen!

Gebruikte producten:

Face:
NARS pro-prime
Clinique BB cream #03
Maybelline Instant Age Rewind concealer (onder de ogen)
YSL touche éclat (onder de ogen & rond de neusvleugels)
bareMinerals Ready spf15 Touch Up Veil 
Zoeva sun power palette (bovenste rij, middelste kleur om te contouren en meest rechtse bovenste kleur als blush) 
Shiseido highlighter stick 

Eyes:
Sigma brow powder light 
Sigma brow gel
Helena Rubinstein volume mascara
Too Faced kleurtje 'Silk Teddy' uit het Natural Eye palette als highlighter aan binnenste ooghoek en onder het wenkbrauwbot 

Lips:
EOS Lip balm in Lemon drop


Stap voor stap uitgelegd:

Allereerst heb ik mijn gezicht (uiteraard) schoon gemaakt en ingesmeerd met de nodige crèmekes. Wanneer alles goed is ingetrokken, is het tijd om de Nars pro-prime (primer met spf50, handig voor in de zomer) over mijn gezicht te verdelen.

Daarna smeerde ik een heel kleine hoeveelheid (lees: de hoeveelheid van twee erwten) BB cream van Clinique uit op m'n gezicht, met behulp van de Real Techniques buffing brush. Deze kwast verdeelt deze absurd kleine hoeveelheid BB cream over het hélé gezicht, zodat je een mooi egaal resultaat bekomt met die kleine hoeveelheid BB cream. Bij het aanbrengen concentreer ik mij vooral op het centrum van mijn gezicht. Dat wil zeggen dat ik alles begin uit te smeren vanaf mijn neus, daardoor heb je minder product op je kwast tegen dat je aan de haarlijn bent gekomen en dus ook minder werk met het vervagen van eventuele lijntjes die je BB cream/foundation achterlaat (mocht het niet 100% matchen met je huidskleur).

Vervolgens is het de beurt aan één van mijn absolute favoriete under eye concealers: de Instant Age Rewind van Maybelline. Daarvan depte ik een klein beetje in de binnenhoeken van mijn ogen en onder de ogen, aangezien de vakantie me helaas nog geen extra slaap heeft opgeleverd. Druk druk druk! Ik gebruik meestal mijn vingers - ringvinger & pink om precies te zijn, aangezien die zachtaardiger zijn voor de gevoelige huid rond je ogen - om concealer onder de ogen aan te brengen en te blenden.

Om echt álle donkerheden weg te krijgen en de hele boel wat op te lichten, gebruikte ik mijn geliefde Touche Éclat pen van YSL op de plaatsen waar het nodig was (neusvleugels, ogen). Dit liet ik eerst even inwerken alvorens het te vervagen (wederom met mijn ringvingers en pinky finger).

Terwijl ik de YSL liet inwerken smeerde ik mijn lippen alvast royaal in met mijn geliefde EOS lippen balsem in Lemon Drop (die ook nog eens spf15 bevat, want de lippen mogen we ook niet vergeten beschermen uiteraard).

En om nog meer van de hak op de tak te springen ben ik daarna begonnen aan mijn wenkbrauwen. Daarvoor gebruikte ik mijn nieuwe Sigma brow powder in Light (daarover komt nog een review online). De brow powder bracht ik aan met een angled brush uit de Zoeva bamboo set. Vervolgens gebruikte ik de Sigma brow gel om mijn wenkbrauwen nog wat vorm te geven en de poeder de hele dag lang op zijn plaats te houden.

Dat liet ik eerst eventjes drogen alvorens ik het hele gezicht afpoederde met mijn bareMinerals Ready spf15 Touch Up Veil poeder in het kleur 'tanned'. Nu ik al een klein beetje kleur heb gekregen van de zon kan ik dit poeder zonder probleem dragen, zonder dat het een al te gek zicht oplevert.. Het poeder bracht ik overigens aan met een Zoeva powder brush, de lekker grote én nieuwe versie uit hun assortiment.

Eens alles is afgepoederd, is het tijd voor bronzer en blush! De reden waarom je best even alles afpoedert alvorens blush/bronzer aan te brengen is omdat je anders strepen kan krijgen en dat brengt een verhoogd risico op een clown face met zich mee. Als 'bronzer' gebruikte ik de effen matte kleur (middenste kleur, bovenste rij) uit het Zoeva Sun Power palette. Dit is voor mij de perfecte kleur om te contouren aangezien het helemaal mat is en niet té oranje-rood is! Mijn go-to kwast om mijn gezicht mee te contouren is de Sigma F40 large angled contour brush

Als blush gebruikte ik de meest rechtse, bovenste kleur uit het
Zoeva Sun Power palette (no worries - een review komt binnenkort online). Hiervoor gebruikte ik de Real Techniques blush brush.

Vervolgens is het tijd om een highlighter aan te brengen, daarvoor gebruikte ik mijn geliefde Shiseido highlighter stick. Dit breng ik gewoon met de stick aan op mijn jukbeenderen, in een C vorm, tot aan mijn wenkbrauwbot. Ook bracht ik een heel klein beetje highlighter aan op mijn neusbrug en de cupidoboog boven mijn lippen. Ook deze highlighter blend ik uit met mijn ringvinger of pink, gewoon omdat dat sneller en handiger werkt.


Aangezien ik overdag niet vaak oogschaduw gebruik, tenzij voor speciale dagen/gelegenheden, gebruikte ik ook vandaag niets speciaals op mijn oogleden. Wel heb ik wat highlighter gebruikt voor mijn binnenste ooghoeken om een wakkere, heldere blik te faken. Hiervoor gebruikte ik Silk Teddy uit het Too Faced Natural Eye palette. Dezelfde kleur gebruikte ik ook heel lichtjes onder mijn wenkbrauwbot.

Tot slot gebruikte ik nog mijn favoriete mascara, de Helena Rubinstein Volume Mascara. Mijn onderste wimpers heb ik maar héél lichtjes met mascara ingehuld aangezien ik het zo veel mogelijk 'au naturel' wou houden die dag - en mascara op mijn onderste oogleden heeft de neiging om te schreeuwerig uit te vallen, voor een gewone doordeweekse 'zomerdag'.


Et voilà, we zijn klaar. Nog snel even een beetje DIY setting spray (lees hier hoe ik hem maakte) over het gezicht sprayen and I'm ready to go! 




Wat denken jullie ervan?

20 opmerkingen:

  1. Lookin' good! Leuk dat je der uitleg bij hebt geschreven over hoe je te werk ging. Extra foto's waarbij je in detail kan zien hoe je te werk gaat zijn ook altijd fijn, misschien voor de volgende keer?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de feedback! Het is mij ook te binnen gevallen toen ik mijn FOTD artikel schreef dat er gerust nog wat extra foto's bij hadden gemogen, maar op het moment zelf er niet aan gedacht. Zal voor de volgende keer zijn!

      Verwijderen
  2. Erg mooie look! Ik denk dat het inderdaad voor de volgende keer wat leuker is om er foto's bij te zetten van wat je doet :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de feedback! Zal het de volgende keer met wat meer foto's doen :D

      Verwijderen
  3. Heel mooi en naturelle.
    Of misschien een video er van maken? Dat kan ook leuk zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Filmpjes zou ik heel graag maken, helaas heb ik nog geen HD camera om alles mee op te nemen dus hou ik het nog eventjes bij foto's en tekst. 't Is wel op komst hoor, alleen nog even sparen :p

      Verwijderen
  4. prachtige look meid, je straalt helemaal! hopelijk zijn je examens goed gegaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik straal omdat het eindelijk vakantie is! De examens zijn minder vlot gegaan dan gewoonlijk.. Een puppy in huis was niet echt bevorderlijk voor de concentratie, maar bon. We zullen nog wel zien hoe de resultaten uitvallen. En bedankt voor het complimentje trouwens!

      Verwijderen
    2. Hoe gaaaat het nog met je hondje? JE moet der nog iets over posten he, dat we zien hoe enorm hij al gegroeid is?

      Verwijderen
  5. Knappe look! Ik hou ook wel van naturelle looks zoals jij ze altijd doet! En inderdaad, een filmpje of meer foto's waarbij je alles duidelijk toont zouden nog leuker geweest zijn. Maar nu is het ook al goed hoor, zeker met je uitleg erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi! leuke uitleg ook bij alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie healthy glow heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel mooi, ik hou van deze looks! <333

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...