maandag 24 juni 2013

Summer proof: make up!

Nu de examens voor de meesten achter de rug zijn is het tijd om ten volle van de zomer te genieten. Maar zomer betekent ook zon, zee, water, hitte ... en een horror voor je make up. Toch zijn er een aantal tips hoe je er deze zomer flawless uit kan zien, zonder dat je make up binnen het half uur regelrecht je Mojito in druipt!  
Lees snel verder om er achter te komen hoe je jouw make up summer proof maakt.

 

Go Waterproof!
Dit zal je wellicht niet verrassen.. maar waterproof make up blijft het langst zitten. Ben jij iemand die je wimpers graag een subtiele boost geeft aan het zwembad/strand - we won't tell - dan is waterproof mascara (of een waterproof top coat voor over je normale mascara) je nieuwe BFF deze zomer. Waterproof make up bestaat tegenwoordig niet meer enkel onder de mascara's, je vind tegenwoordig ook waterproof concealer, eyeliner,...
Zorg wel dat je ook een goede make up remover in huis hebt, want voor waterproof make up heb je ietwat zwaarder geschud nodig om je huid mee te reinigen. 


Investeer in goede primers
Urban Decay en Too Faced hebben prima oogschaduw primers, het is dus geen verrassing dat beiden het populairst zijn in beautyland. Heb je érg veel last van vettige/natte oogleden, ga dan voor de NARS oogschaduw primer, deze doet het nog beter voor de vettige huidtypes onder ons. 
Wat betreft face primers: zoek er liefst eentje uit met een SPF in, dat is handig meegenomen in de zomer. En vergeet ook zeker niet een primer te kiezen die zal matchen met je huidtype. Heb je een gecombineerde of vette huid, ga dan voor een olie-vrije primer! De droge en normale huidjes kunnen uiteraard wel voor primers kiezen op olie-basis.  

Zeg nee tegen foundation!

In de zomer skip je liever de al te dekkende foundations, tenzij voor speciale gelegenheden - en daarmee bedoelen we geen tripje naar het strand. Gebruik liever - indien nodig - een getinte dagcreme of een (licht dekkende) BB cream en verberg de rest van je huidonzuiverheden met een goede concealer! Reden? Concealer blijft (indien je het afpoedert) langer zitten dan de meeste foundations, én geeft een natuurlijker resultaat.


Set your face
Je kent ze wel, de setting sprays - de laatste maanden erg hip and happening in beautyland. Deze zorgen ervoor dat je make up op zijn plaats blijft, de hele dag lang, én dat je geen poedergezichtje hebt. Urban Decay’s De Slick is wellicht de populairste setting spray en om de goede redenen! Het heeft namelijk dezelfde formule als het wereldbekende make-up-artisten-merk Skindinavia. MAC en ELF bieden echter ook setting sprays aan, aan democratische(re) prijzen. Overigens kan je een setting spray gemakkelijk zelf maken, hier post ik later deze week nog een DIY over - so stay tuned!
TIP: Gebruik je setting spray zowel vóór als ná dat je je make up aanbrengt, om het werkelijk sweat & summer proof te maken. 


Ga voor cream blush!

Niets mis met poeder blush, maar creamy formules blijven nu eenmaal langer zitten. Mijn favoriete cream blushes zijn die van NYX, helaas moeilijk te verkrijgen in België. Maar je hoeft helemaal niet je bankrekening te plunderen voor een degelijke cream blush, je kan het super easy zelf maken! Stay tuned, want hierover komt nog een DIY online!  

TIP: Geen zin in een DIY of een trip naar de beauty stores? Gebruik dan gewoon een mooie MLBB (My Lips But Better) lippenstift, die doen het vaak uitstekend op de wangen. En voor de bezorgde zieltjes onder jullie: het kan zeker geen kwaad om lippenstift op je wangen te smeren, make up artists doen het zelf ook! Zorg er wel voor dat je niet vergeet om je gezicht grondig te reinigen voor je naar bed gaat.


Ga voor lipgloss!
Lippenstift kan je best vermijden in de zomer. Tenzij je één hebt die de hele dag blijft zitten. Lippenstift meesleuren in je handtas is namelijk geen goed idee tijdens de zomer, het zou kunnen smelten! And we don't want that to happen now do we? 
Gebruik liever lipgloss als alternatief, deze kunnen niet smelten en geven ook een leuk kleurtje aan je lippen. MAC lipglass en Rimmel Apocalips lip laquer verdienen mijn voorkeur!
Bescherm je huid tegen de zon!
Last but not least. En dit had wellicht helemaal bovenaan het lijstje moeten staan, aangezien we allemaal weten hoe belangrijk zonnecrème en -bescherming is (het hele jaar rond, maar vooral tijdens de zomer). Investeer dus zéker en vast in een goede zonnebescherming speciaal voor het gezicht! Je kan ook voor een dagcrème gaan waar al een SPF in zit of ga op zoek naar een primer met SPF in verwerkt. Gebruik niets dat lager is dan SPF 20 voor je gezicht (tijdens de zomer), tenzij je van plan bent om je gezicht regelmatig (iedere 2 uur) in te smeren met zonnecrème. 



Zo. Met deze tips ben je summer proof voor de zomer van 2013. 
Hebben jullie nog leuke zomertips? Deel ze gerust, want sharing is caring

16 opmerkingen:

  1. Ik gebruik in de zomer eigenlijk alleen zonnebrand en een lipbalsem met SPF op mn lippen haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beauty and the Blondie24 juni 2013 om 12:15

      Doe ik ook hoor, zeker als ik op reis ben ofzo, dan maak ik me nooit op tenzij als we 's avonds iets fancy doen zoals een etentje of uitgaan

      Verwijderen
  2. hele goede tips! ik gebruik nog steeds foundation in de zomer eerlijk gezegd, mijn double wear kan alles aan :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je een erg goede foundation hebt kan je daar natuurlijk mee weg!

      Verwijderen
  3. Super goede tips! Fijne come back :p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heeeele leuke tips :D Ik ga er een paar van opvolgen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke tips! Vooral de primer is een goede tip. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goede tips, heb er zeker iets uit geleerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Handige tips! Op vakantie gebruik ik vaak alleen zonnebrand en mascara ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hetzelfde hier hoor! Tenzij er iets fancy gepland is zoals een feestje of etentje

      Verwijderen
  8. Een klein vraagje, ik heb een hele lichte huid (i.v.m primers, concealers e.d.) maar ik kan nergens een concealer/primer/foundation voor een witte (nou ja, lichte) huid! Weet jij waar je het kan kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor primers zou je niet al te veel problemen moeten hebben, vaak zijn die kleurloos of geschikt voor elke huidskleur.

      Concealer & foundation is wat lastiger. Ik denk dat je daarvoor eens moet kijken bij de parfumeriezaken. Ik weet dat ze bij 'Make Up For Ever' en 'Bobbi Brown' een héél uitgebreid kleurenspectrum hebben en ik ben er 100% zeker van dat jouw kleurtje daar tussen zit. Ook Clinique, Lancôme, Estée Lauder en Clarins hebben vaak foundation en concealer voor de lichte huidtypes, die kleurentint noemen ze vaak 'ivory'. Het handige is dat je ze daar effectief mag testen in de winkel en met wat raad van de verkoopster/specialiste kom je ook al een heel eind. Bij MAC kan je trouwens ook kiezen tussen een heel uiteenlopend kleurenspectrum, daar vindt je misschien ook jouw ding. Natuurlijk zijn dat allemaal duurdere merken, voor de budgetvriendelijke merken heb ik niet echt aanraders. Wel zou ik aanraden om niet voor het kleur 'Light' te kiezen als je op zoek bent naar een budget foundation/concealer maar dat je kiest voor 'FAIR'. Die zijn nog lichter.

      Eventueel, indien je écht heel graag wat budgetmerken zou kennen die matchen met jouw huid zou ik je aanraden om eens naar de blogs van Madame Sophistiqué en VeraCamilla te gaan en je vraag daar nogmaals opnieuw te stellen. Zij hebben ook echt een heel lichte huidskleur en kunnen je waarschijnlijk nog een paar extra insider tips geven.

      Hopelijk vind je wat!

      Verwijderen
  9. PS: achter huid moet nog kopen

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...