woensdag 3 april 2013

Holy Grail: Bioderma Sensibio Micellair water


Ik heb niet veel holy grails (producten die ik nooit of te nimmer meer zou willen missen), maar deze is er zowiso ééntje van. De Bioderma Créaline H2O Micellair water. Meer weten? Lees verder!
Dit product is erg geliefd in de beautywereld. Ik leerde het kennen via topmodel en beautyguru "AModelRecommends" op YouTube. Toen ik deze winter naar het franse skigebied Risoul trok en ik in de apotheker het flesje met de roze dop zag staan moést ik hem gewoonweg hebben! En ja... sindsdien ben ik hooked. Ik wil niets anders meer!

De Bioderma créaline H2O is een micellaire lotion die geschikt is voor de gevoelige huid. Hij verwijdert make-up (ogen + gezicht) als de beste én kalmeert je huid. Deze micellaire lotion is hypo allergeen en bevat geen parfum, noch parabenen. 


Ik breng een beetje van deze lotion aan op een watje en gebruik dit om mijn oogmake-up en gezichtsmake up mee te verwijderen. De micellaire lotion voelt heel fris en zacht aan op mijn gevoelige huid. Hij ruikt lekker fris en vrouwelijk en neemt mijn make-up weg als de beste. Ik hoef maar 2 keer over mijn ogen te gaan en alle oogmake up is verdwenen. Ook mijn gezichtsmake up verwijdert hij goed. Het enige waar hij problemen mee heeft is waterproof mascara, maar daarvoor kan je je gewone make-up remover gebruiken. Ik ben heel erg tevreden over dit product, hij reinigt goed en laat mijn huid zacht en niet-geïrriteerd achter. Echt de beste micellaire lotion die ik ooit gebruikte!


Na verloop van tijd heb ik echter wel gemerkt dat je deze lotion best niet op zichzelf gebruikt (tenzij je 2, 3 of 4 keer over je gezicht wilt gaan met een nieuw watje en zo énorm veel product verspilt). Hoe hij het beste werkt is als volgt: je reinigt je gezicht eerst met een gel of melk, vervolgens gebruik je de micellaire lotion van bioderma om de allerlaatste, hardnekkige restjes vuil en make-up van je gezicht af te wassen. Tot slot hoef je géén lotion gebruiken om de poriën te sluiten, want dat zit al in de micellaire lotion inbegrepen. 

Oké. Hij is dus fenomenaal goed. Punt. Of nee, uitroepingsteken!
Eén groot nadeel: hij is moeilijk verkrijgbaar en kost een pak meer in België dan in Frankrijk. Dus als je een tripje Frankrijk op je agenda hebt staan... Hollen naar de apotheker en inslaan die handel! 
In België kan je dit merk normaal ook verkrijgen in de kleinere versies (100ml en 250ml) in de apotheker, maar dan is hij een pak duurder. 

Tot voor kort heb ik in Gent nog maar één apotheker gevonden die de grote flessen verkocht aan redelijke prijzen, en dat was in de apotheek in de Veldstraat (daar krijg je 2 grote flessen voor de prijs van 1!)
Maar gelukkig bestaat er ook zo iets als het internet. Op de website van NewPharma, de belgische online apotheker, kan je de grote flessen van Bioderma bestellen tegen schappelijke prijzen (oké, nog steeds duurder dan in Frankrijk, maar we moeten nu eenmaal roeien met de riemen die we hebben). Hou vooral hun acties in de gaten, ze hebben namelijk vaak reducties op de hele Bioderma lijn. 


Hebben jullie producten van Bioderma? Of heb je al eens van dit product gehoord?

8 opmerkingen:

  1. Wat een leuke manier van schrijven heb je! Ik wil deze al zo lang proberen, staat echt op mijn wishlist. Xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hou vooral de website van NewPharma in de gaten zou ik zeggen. De verzendingskosten bedragen maar 2 euro en daar kan je het héle gamma van Bioderma terugvinden.

      Verwijderen
  2. check, ik kan echt niet meer zonder! ik heb ondertussen de grote bus ook al voor de helft leeg, heerlijk spul is dit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt heel goed zeg! Heb 'm zelf nog niet geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt mee een fijn product! Ik gebruik nu de micellaire reiniger van Vichy, maar die prikt onwijs in mijn ogen. Grappig dat jij eerst een lotion gebruikt en daarna deze, ik doe het andersom.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ik gebruik eerst een reinigingsgel en dan pas deze. Of de volgorde zo veel uitmaakt weet ik niet. Maar deze sluit ook de poriën, vandaar gebruik ik 'm als laatste.

      Verwijderen
  5. Mijn mama gebruikt dat merk ook al jaren, zij werkt in Rijsel dus kan altijd aan de originele franse variant geraken. Ben er ook verliefd op

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit zou ik graag eens een keer willen proberen. Ik hoor er veel goede verhalen over!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...