zaterdag 20 april 2013

Review: Bella il Fiore paletten

Bella il Fiore. Kent u dat merk? Ik kende het nog niet, maar de wondermooie palettes - die in de aanbieding stonden op Boozyshop.nl - spraken mij wel aan. En wat is nu een beter moment om iets nieuw te testen dan tijdens de 'sales'? Juist ja... Vandaar bezweek ik, bestelde ik de palettes en testte ik het voor jullie uit. Geïnteresseerd naar mijn bevindingen? Lees dan snel verderLaat ik beginnen met het eerste palette "Bella in Bloom - Tropique lace palette".  Ziet de verpakking er niet wondermooi uit? De verpakking bestaat uit een kartonnen hardback (zoals bij een boek met harde kaft). Vrij stevig dus, en zulke verpakkingen heb ik wel graag voor palettes. Maar veel belangrijker: de inhoud. In dit palette zitten 4 oogschaduw kleurtjes, 1 blush, 2 applicators en 3 lipglosjes. Al meteen één minpuntje aan dit palette: de lipglossjes zijn niet bedekt. Dus als je wat fall out hebt of hebt 'gemorst' met je blush of oogschaduw, dan komen deze meteen in de glosjes terecht.Laten we de oogschaduw eens van dichterbij bekijken. Op het eerste zicht ben ik al verliefd. Ziet er heel mooi uit allemaal, maar hoe zit het met de pigmentatie? 


De pigmentatie is - tegen mijn verwachtingen in - oké. Het bruin had ik ietsje 'rijker' aan kleur verwacht. Maar voor de rest zijn ze wel goed. Nergens chunky glitters te zien, verder zijn ze niet poederig maar juist boterzacht. Echt verbazingwekkend goed! 


Er zit ook een wondermooie blush in dit palette, die heel veel weg heeft van de NARS Orgasm (dupe-alert?)  Dit is een peachy roze blush met gouden shimmer er in. Love it

Heb getracht er een swatch van te maken (met de blushkwast op mijn hand aangebracht) en dit is het resultaat. Jammer genoeg leek mijn camera het echte (mooiere) resultaat niet op foto te nemen, maar deze kwam er het dichtste bij in de buurt. Het is een gemiddeld gepigmenteerde blush en heeft echt een wondermooie finishTot slot zaten er ook 3 glosjes bij. Ik vermeldde al dat ik het een beetje een tegenvaller vond dat er geen "dekseltje" was om de glosjes te beschermen tegen fall out of overtollig poeder dat vrijkomt als je over de blush/oogschaduw gaat. Maar goed, hoe zit het met de kwaliteit van deze glosjes? Op het eerste zicht zien ze er namelijk wel mooi uit.Zoals ik dacht maken de swatches mij niet echt razend enthousiast. De middelste kleur heeft het meeste pigmentatie, maar dan nog zal je hem niet goed zien zitten op je lippen. Voor de glosjes moet je dit palette in ieder geval al niet kopen.
Hop naar palette nummer 2. Dit is de "Bella in Bloom - Belle Jardin Face Palette". Alweer een wondermooie verpakking, al vind ik de verpakking van het andere palette net iets mooier - omdat ik een sucker voor pastelkleurtjes ben. Afgaande op de verpakking verwachtte ik in dit palette iets meer opvallende kleurtjes. Let's see if this is the case.
Niet dus... Het palette lijkt zelf minder uitsprekend te zijn dan het vorige. Er zitten 4 oogschaduwkleurtjes in, die heel neutraal ogen. Verder zit er nog een blush én highlighter in. En tot slot, net zoals bij het vorige palette, vind je ook hier 3 glosjes terug - die weeral niet bedekt zijn! 


Dit zijn de oogschaduwkleurtjes uit het palette. Op zich vind ik ze wel heel mooi en ben reuze benieuwd naar hun pigmenatie.
De pigmentatie is net zoals in het vorige palette meer dan oké. De eerste twee kleurtjes zie je heel goed, en zijn goed gepigmenteerd. De laatste twee (rechts) zie je minder goed, maar dat komt omdat de kleurtjes heel dicht bij mijn huidskleur aanleunen. Dat maakt ze voor mij een heel goede ooglidkleur. Wel vind ik het een beetje jammer dat het bruin zo koper-goud achtig uitviel, ik had het net ietsje donkerder verwacht. Deze oogschaduw combinatie doet me trouwens enorm denken aan "Walking on eggshells" van Wet 'n Wild.  Als je dat oogschaduw trio nergens kan vinden, is dit een goed alternatief! 

Er zit ook een blush en een highlighter in dit palette. Beiden spraken me niet meteen aan. De highlighter is in real life veel grijzer van kleur, in eerste instantie niet echt een aantrekkelijke kleur om op je jukbeenderen te doen - al bleek dat achteraf goed mee te vallen.

Hierboven zie je de swatches van de blush (links) en de highlighter (rechts), op mijn hand aangebracht met een blush-kwast. Eerste indruk van de blush: mooi kleurtje, maar wat zit er veel shimmer in! Er zit meer shimmer in de blush dan in de highlighter! Eerste indruk van de highlighter: ondanks de kleur in het pannetje, is deze highlighter best mooi en niet té opvallend. Deze zal ik zeker en vast gebruiken! De blush daarentegen... hmm, misschien in de zomer als ik dit palette zou meenemen op reis.

Tot slot zaten er, net zoals in het andere palette, nog 3 glosjes bij. Het eerste is kleurloos (jammer dat ze dit in een palette steken, daar heb ik echt niets aan!), het middelste is een mooie baby roze kleur en het rechtse kleure is meer roze-rood. Ben benieuwd of deze glosjes iets meer gepigmenteerd zijn dan in het andere palette.


De swatches zijn omgekeerd gemaakt, de linkse kleur komt dus overeen met de roze-rode kleur uit het palette. Roze-rood? Komt meer roze uit vind ik, met iets meer shimmer. De middelste kleur zou de babyroze kleur moeten zijn (zie jij veel verschil tussen de linkse en middelste kleur? ik niet, behalve dat het ene meer shimmer bevat). En tot slot heb je rechts de kleurloze gloss. Waarom ze een kleurloze gloss in dit palette staken, het blijft me een raadsel... 


Pluspunten:

 • Mooie en originele verpakking 
 • De kwaliteit van de oogschaduw is bij beide paletten goed.
 • Mooie blush in het eerste (tropique lace) palette en blijft lang zitten!
 • De highlighter uit het tweede palette is mooi en goed.

Minpunten:
 • Verkrijgbaarheid: enkel online via boozyshop.nl en www.bellabeauty.com 
 • Zwak gepigmenteerde lipgloss in beide paletten
 • De blush uit het tweede palette bevat enorm veel shimmer, maar daar moet je voor zijn natuurlijk.
 • De verpakking bevat geen 'dekseltje' om de lipgloss af te schermen voor vuiligheid.
 • Kost 15 euro per palette, vind ik vrij duur voor de matige kwaliteit.

Prijs-kwaliteit:
 • Het zijn goede paletjes, maar 15 euro vind ik te duur. Gelukkig heb ik ze via boozyshop.nl aan €4,99 per palette kunnen kopen en dat maakt veel goed. Voor die prijs kan je niet sukkelen. 

Algemene beoordeling:
Als je deze palettes nog kan scoren aan 5 euro per stuk (boozyshop.nl), dan zijn het zeker aanraders. Maar 15 euro... dat zijn ze niet waard vind ik, hoe mooi de verpakking ook mag zijn. 


Heb jij al eens gehoord van het merk "Bella il Fiore"? 

18 opmerkingen:

 1. Jammer dat ze toch een beetje tegenvallen voor die prijs. Vind de kleuren wel erg mooi en aansprekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de paletten er heel mooi uit zien maar ik vind €15 ook wat veel. Wel gaaf dat je ze voor €4,99 hebt kunnen scoren! Gaaf review. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ja inderdaad, achteraf gezien toch ook blij dat het maar €4,99 kostte! :p

   Verwijderen
 3. Jammer dat ze voor de prijs een beetje tegenvallen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Best mooi, maar inderdaad misschien net iets te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De verpakking vind ik wel echt geweldig! Jammer dat de kwaliteit wat tegenvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind ze ook wat prijzig, maar goed dat je ze aan 5 euro hebt kunnen kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind vooral dat eerste palette suuuuupermooi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De verpakking is echt prachtig. En ik vind de oogschaduwkleuren erg mooi. Maar die glossjes hadden er niet in hoeven zitten voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het ziet er prachtig uit! maarja je wil natuurlijk ook voor kwaliteit betalen en niet alleen voor verpakken en dan is 15 euro inderdaad best veel. Wel jammer..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een ontzettend mooie paletjes! Die verpakking is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige prodcuten en de verpakking is natuurlijk amazingly cute!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...