maandag 13 mei 2013

Too Faced Natural Eye kit


Enkele weken geleden konden jullie lezen in mijn shoplog van Lille dat ik eindelijk het Too Faced Natural Eye kit kon bemachtigen. De Nederlanders onder jullie denken vast "Big deal, dat palette bestaat toch al jaren?! Niets nieuws aan." En gelijk heb je, maar aangezien we in België geen Sephora hebben en Too Faced enkel via het internet te bestellen is, heb ik nu pas het palette kunnen bemachtigen. Kende je het palette nog niet of ben je benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan gerust verder...





Laten we het allereerst over de verpakking hebben, want daar is het merk Too Faced zo bekend om. De verpakkingen van Too Faced zijn altijd extremely girly, met veel tierlantijntjes, vaak met super schattige details en noem maar op... Sommigen zijn er niet zo voor te vinden en vinden het kinderachtig ogen, maar anderen - zoals ik - bezwijken al bij een simpele glimp van de mooie, schattige details op de verpakking.
En ook nu werden leuke elementen toegevoegd. Het hele palette is in stevig karton omhuld, waarop kantpatronen te vinden zijn, met bloemetjes etc.. op de flap (voorkant en binnenkant) is een oog afgebeeld met een mooi kanvas eromheen. 


Aan de achterkant van het doosje zie je een kleine introductie tekst over de allom bekende en begeerde 'natural eye look' en hoe je deze look creëert. Er wordt ook verwezen naar de 3 how-to kaartjes die in de verpakking zitten, die je stap voor stap tonen welke kleur waar hoort en hoe je een prachtige look klaarspeelt met dit palette. Handig voor beginners! 





Dit zijn de how-to kaartjes, die elke een bepaalde look vertegenwoordigen. Zo heb je de Classic- , Day-  en Fashion-look

 

Het palette bestaat uit 9 kleuren. De 9 kleuren zijn onderverdeeld in 3 categorieën, namelijk: Day, Classic en Fashion. Dit wil zeggen dat je met dit palette al 3 op voorhand klaargestoomde looks kan creëren, wat erg handig is indien je geen tijd wil verliezen met het uitdokteren welke kleurencombinaties een hit zijn. Natuurlijk kan je ook nog je eigen look maken, door bijvoorbeeld enkele kleuren uit de Day look met een kleurtje uit een andere rij te combineren. 
Day bestaat uit matte kleuren
Classic, de rij er onder, bestaat uit ietwat meer shimmery kleuren
En tot slot bevat de Fashion look mooie, rijke, bombastische kleuren met meer glitter. Een perfect trio om een avondlook mee te maken!  


Let's start with the day look. Zoals ik al zei bevat de day look alleen maar matte kleuren. De pigmentatie is fantastisch en ze zijn allemaal boterzacht en blenden als een wonder! 


Next in line is the Classic look. Deze look bevat iets meer shimmer en glitter, maar niets overdreven. Ook zijn de kleuren iets donkerder dan de day look, met een dergelijke look als deze val je dus wat meer op. Ook hier zijn de kleuren boterzacht, sterk gepigmenteerd en blenden als een wonder. Bovendien is er ook weinig fall out wat glitter/shimmer betreft 


Tot slot heb je de Fashion look. Deze look is rijk aan glitter en shimmer en is iets bombastischer, perfect voor een chique avondlook. Wederom is de pigmentatie fantastisch en blenden ze als een wonder. Ook bij deze kleuren heb ik nauwelijks fall out, toch raad ik aan om altijd je borsteltje af te tikken voor je deze oogschaduw aanbrengt. 

Over het algemeen vind ik dit een fantastisch palette. Ik grijp al twee weken steevast naar dit palette omdat ik het gewoonweg zo makkelijk werken vind. De pigmenatie is fantastisch, ze blenden zo goed, minimale fall out, je verliest geen tijd met het zoeken naar een leuke kleurencombinatie en ze blijven met een goede primer ook de hélé dag zitten! Way to go, Too Faced! 

Wat me echter direct opviel aan dit palette, was de extreme gelijkenissen met het allom bekende Naked palette. De kleuren lijken zó hard op elkaar, net als de looks die je ermee kan creëren. En toch vind ik dit palette mooier én kwalitatiever, en dat voor een lagere prijs (€30 ipv €45). 


Positief:

  1. Mooie verpakking
  2. Kwalitatief 
  3. Weinig fall out
  4. Boterzachte textuur
  5. Goedkoper - en naar mijn mening ook beter - dan het Naked palette (€30 ipv €45) 


Negatief:

  1. Beschikbaarheid: enkel te koop online of in de Sephora (die geen filialen heeft in België)
  2. Prijs: €30

Prijs-Kwaliteit:
Het prijskaartje van deze oogschaduw kit kost €30. Vind je dat duur? Het hangt er van af hoe je het bekijkt... Ik vind het persoonlijk niet duur, aangezien je er 9 oogschaduw kleurtjes voor krijgt - omgerekend komt dat op zo'n €3,33 per oogschaduw, wat voor deze kwaliteit echt goedkoop is!  


Doen als... je het Naked 1 palette nog niet hebt en je nog op zoek bent naar een kwalitatief palette voor iets minder geld dan de Urban Decay versie. 

Skippen als... je het Naked 1 palette van Urban Decay al hebt of je €30 te duur vindt voor een oogschaduw palette van 9 kleurtjes. 





21 opmerkingen:

  1. Wauw heel mooi palette, ik heb er al veel over gehoord maar heb het nooit online durven aankopen omdat ik bang was dat het kapot zou gaan onderweg, of niet zou aankomen etc.. maar mss moet ik toch maar eens een risico wagen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Normaal komt dat altijd goed toe hoor, zeker als je bv bij bekende online shops zoals HQhair of Beautybay je bestelling plaatst. Daar ben je overigens 'verzekerd' voor beschadiging

      Verwijderen
  2. Super mooi!!! Ah, I'm in love!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wist wel dat je der ook weg van zou zijn. Vind hem inderdaad ook beter dan de originele NAKED

    BeantwoordenVerwijderen
  4. die fashion kleuren zijn echt to die for! wat een pareltje is dit zeg. Argh nu moet ik hem ook, wat doe je me toch aan :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, het is inderdaad een pareltje. Maar aangezien je het NAKED palette al hebt, denk ik dat dit een onnodige splurge zou zijn - voorlopig toch.

      Verwijderen
  5. Ik kan echt niet meer zonder dit palette! Ik ben er verslaafd aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is dit palette gorgeous! Ik heb zelf het Naked palette ook en er zijn enorm veel kleuren bij die ik zelden tot nooit gebruik, terwijl de kleuren die ik wel vaak grijp (Sidecar, Half Baked, ...) ook in dit Too Faced palette zitten. Zo gauw ik pan ga hitten in mijn Naked palette ga ik deze als vervanger aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, zo is het ook bij mij! Daarom dat ik dit palette beter vind. Het is goedkoper, beter (want minder fall out dan bij de UD naked palette) én in dit palette zit geen enkele kleur die ik niet gebruik!

      Verwijderen
  7. Wauw wat een mooi pigment! Mooie kleuren ook, dit is echt een must have!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, een echte must have! Ik vraag me af waarom ik deze aankoop zo lang heb uitgesteld?! Maar goed, ik heb hem nu.. eindelijk!

      Verwijderen
  8. Ik heb al zoveel posts gelezen over dit palette, maar echt iedere keer zit ik weer vol bewondering te kijken. Wat maak je trouwens mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo'n mooi palette! Wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb 'm ook en ben er echt superblij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel mooi palette, maar ik heb dit soort kleuren allemaal al wel ergens. Kopen ga ik hem niet, maar hij blijft mooi :D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind hem heel erg moooi! Ik zou hem ook wel willen hebben :D

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb dit palette ook, en ik ben er dol op!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijk palette is dit, ik heb het al vaak geroepen maar t is echt mijn favoriete palette qua oogschaduws!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...