maandag 6 mei 2013

NARS Pro-Prime Multi-Protect Primer



Eindelijk, de review over de NARS Pro-Prime multi-protect primer! Het duurde een tijdje, maar hij is er dan toch! Benieuwd naar mijn bevindingen over deze primer? Lees dan snel verder.

Primers, ze kunnen zo'n groot verschil maken in je dagelijkse make-up routine. Je make-up blijft flawless, de hele dag door. En het maakt het zoveel aangenamer om je make-up aan te brengen. Een primer zorgt er namelijk voor dat er een barrière is tussen je huid (met je eigen oliën dat je huid doorheen de dag aanmaakt) en je make-up. Deze barrière zorgt er voor dat de oliën van je huid niet mengen met je make-up (met andere woorden: geen glimworm-effect), je poriën minder verstopt raken door de make-up en je make-up ultra longlasting is. Driedubbele yey voor primers dus! 

Aangezien ik nog niet veel primers heb geprobeerd die echt een diepe indruk op mij hebben achtergelaten, was ik nog steeds op zoek naar "the one".  Zou NARS mijn verwachtingen kunnen inlossen?

Dit is wat de NARS Pro-Prime multi-protect primer spf30 beloofd: 


Looks good, maar doet het ook effectief wat het belooft te doen? 
Ik heb deze primer al verschillende keren gebruikt de voorbije twee weken, mede omdat het zo'n mooi weer was en deze primer met haar SPF30 perfect gebruikt kan worden als sunscreen. Op dat vlak doet hij zijn job uitmuntend. Gewone zonnecrème op mijn gezicht smeren doe ik niet zo graag - krijg ik een enorm greasy effect van en ik heb gegarandeerd break-outs de volgende dag(en). Bij de NARS had ik dit probleem absoluut niet, yeeeey

Maar uiteraard moet hij ook zijn werk doen als make-up basis. Ook op dat vlak werd hij tot het uiterste getest. Met een paar feestjes op de agenda kon ik al meteen de proef op de som nemen. 


De verpakking:
De verpakking van de pro-primer van NARS zit wel in orde. Het is een strakke, zwarte tube  die elegant oogt, handig in gebruik, hygiënisch is en goed afsluit. Meer moet het niet zijn.
Wat ik vooral heel handig vind aan deze verpakking is dat de tube het toelaat om goed te doseren, waardoor je geen last hebt van verspillingen. 


































De textuur:
Wat me meteen opviel was de aangename textuur van deze primer. Het voelt niet aan alsof je een pure siliconenbrei op je gezicht smeert - zoals bij de meeste primers het geval is. Maar het is gewoon een heerlijke textuur die me bovendien een beetje doet denken aan een lotion. Niet plakkerig en niet te glibberig. En bovenal geen gekke kleur (groen, rood, oranje, blauw?). Oké, ik weet dat deze kleuren allemaal een doel hebben - bijvoorbeeld groen werkt de roodheid in je gezicht weg - maar het levert je achteraf ook maar een heel bleek en zelfs ziek ogend gezichtje op, althans bij mij toch. And we don't want that now, do we? De pro-primer van NARS heeft ook geen transparante kleur maar eerder een witte kleur, wat me eerst een beetje twijfelachtig maakte ten opzichte van deze primer. But don't let that fool you. Er blijft helemaal geen witte waas over op het gezicht, na het uitsmeren van deze primer! 


Op bovenstaande foto's zie je hoe goed deze primer uitsmeerbaar is. Het heeft - zoals ik al zei - geen brei-achtige formule maar eerder de consistentie van een lotion, waardoor deze primer bovendien heel duurzaam is. Je hebt er namelijk maar een klein beetje van nodig. 


Het aanbrengen:
Je hebt er echt maar een klein beetje van nodig om je hele gezicht mee in te wrijven. And in case you didn't know: bij primers is het codewoord 'less is more'. Van primers mag je absoluut niet meer gebruiken dan noodzakelijk is. Doe je dat wel, dan zal je merken dat je make-up gewoon van je gezicht afglijdt - aangezien primers niet volledig intrekken in de huid.  

De voordelen: 
Deze primer maakt het aanbrengen van mijn BB cream zoveel gemakkelijker. Bon, BB cream aanbrengen is niet moeilijk, maar het resultaat was zoveel mooier dan anders. Daarbij had ik ook opvallend minder BB cream nodig om een mooi egaal resultaat te bekomen. Wellicht omdat het niet in mijn poriën kon kruipen en ik op die manier geen verspilling had. 

Aangezien ik een gecombineerde huid heb (droge wangen en vette T-zone) heb ik nogal snel last van een glimmend voorhoofd, met deze primer werd het glimworm-effect opmerkelijk uitgesteld. Uiteraard, op het einde van de dag had ik er vooralsnog last van, maar als je bedenkt dat ik normaal al na een 4 tal uur een discobal van een voorhoofd heb, is dit toch een enorme prestatie voor mij. En ook mijn make-up bleef wonderbaarlijk lang op zijn plaats zitten met deze primer! Ken je het probleem van bijvoorbeeld vervaagde blush? Yeah, ik dacht het wel. Ik heb er namelijk ook altijd last van... maar met deze primer niet! Enfin, ze blijven ook geen 24u zitten, maar toch opvallend langer dan anders. So... GO GO NARS!

And last but not least claimt deze primer bestanddelen te hebben die een goede werking hebben op je huid. Dagelijks gebruik van deze primer zou resulteren in een beter gebalanceerde huid en een egalere teint. Daar heb ik niet zo enorm veel van gemerkt. Wel merkte ik dat hij absoluut niet voor break-outs zorgt en zelfs opkomende onzuiverheden onderdrukt tot zelfs wegwerkt. Maar of dat volledig toe te wijten is aan deze primer, blijft nogmaar de vraag. 



Bon, mijn mening is dus duidelijk: What a fabulous primer! 



Nog eens een overall samenvatting van deze primer:

De voordelen:
  1. Kan worden gebruikt als zonnecrème (enkel voor het gelaat)
  2. Heeft verzorgende en egaliserende bestanddelen 
  3. Duurzaam: je hebt maar een heel klein beetje nodig
  4. Uitstekende primer: hij laat je make-up urenlang op zijn plaats zitten! 
  5. Oil-free + zonder parabenen + zonder parfum! 
  6. Tube-vorm is hygiënisch en zorgt ervoor dat je geen product verspilt. 
  7. Bevat SPF 30!
De nadelen:
  1. Vrij prijzig: €30 
  2. Beschikbaarheid: enkel te koop in Sephora winkels en online (waar je vaak enkel met creditcards als VISA kan betalen)

Prijs-kwaliteit verhouding:
Dit is absoluut de beste primer die ik tot nu toe heb gebruikt. Het is en blijft een vrij prijzig product, maar aangezien deze primer vele voordelen biedt (SPF30, mogelijkheid tot gebruik als zonnecrème, beschermende en egaliserende bestanddelen, duurzaamheid et cetera...) denk ik dat het prijskaartje nog vrij acceptabel is.    


16 opmerkingen:

  1. Ik ben ook nog steeds op zoek naar een goede primer! Deze ziet er goed uit'

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love Nars! Wat een geweldig merk. Wat fijn dat de primer je zo goed bevalt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I love NARS too, jammer dat het in België zo moeilijk verkrijgbaar is, daardoor heb ik niet zo veel Nars producten in mijn stash...

      Verwijderen
  3. Hij ziet er super goed uit, ben ook op zoek naar een primer met zonnefactor in. Jammer dat NARS in België niet te koop is in bv de ICI Paris XL ofzo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, inderdaad, vind ik ook super jammer! Je kan misschien de primer van MAC eens proberen, die heeft ook een vrij hoge zonnefactor (50 dacht ik). Persoonlijk vind ik de primers van MAC nooit echt fantastisch maar wie weet is hij voor jou wél wat

      Verwijderen
  4. dit klinkt als een wondermiddeltje! Als mijn huidige primer op is ga ik deze zeker eens proberen, want ik ben een Nars junkie in hart en nieren

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, deze moet ik dan toch eens proberen! Heb enkel nogmaar drugstore primers geprobeerd en al deze primers hebben me een beetje teleurgesteld... dus dan maar eens voor het zwaardere geschud gaan denk ik dan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I feel you, ik had ook nog nooit een primer geprobeerd die zo'n fantastische indruk op mij had nagelaten. Tot ik deze probeerde

      Verwijderen
  6. Klinkt echt goed! Ik heb ook een huid die vrij snel glimt, dus ik ben altijd op zoek naar een goeie primer die het glimmen tegenhoudt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan denk ik dat deze primer zeker het proberen waard is!

      Verwijderen
  7. Klinkt goed hoor! Jammer van de prijs..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er goed uit, alleen is het iets boven mijn budget...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad niet echt goedkoop, maar toch heb ik nog geen moment spijt gehad van deze aankoop. Misschien afwachten tot de solden of afprijzingen? Wie weet kan je hem dan scoren tegen een lagere prijs, wat altijd fijn meegenomen is!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...