donderdag 9 mei 2013

DIY: haarmaskers


Natuurlijk zijn er genoeg haarmaskers in de winkel, maar het is ook wel eens fijn om er zelf één te maken! Je kunt dan precies de ingrediënten pakken die jouw haar nodig heeft. Ik geef je wat inspiratie! Verder vertel ik je wat mijn favoriete zelfgemaakte haarmasker is en welk haarmasker ik juist absoluut niet aanraad.

Beschadigd haar
We beginnen met een heel simpel haarmasker voor beschadigd haar. Het enige wat je hier namelijk voor nodig hebt is olijfolie (liefst de Extra Virgin versie, die is namelijk het meest puur)! Ik raad je aan om de rest van je haar nat te maken met lauwwarm water. Vervolgens neem je een goede scheut olijfolie voor je haar. Je kan kiezen of je de olijfolie ook eerst wat opwarmt of niet, die keuze ligt volledig bij jou maar het is niet perse nodig. Je brengt de olijfolie vervolgens aan op je vochtige haar, let hierbij vooral op je puntjes! Laat dit 30 min intrekken en spoel het daarna (meermaals) uit en je zal heerlijk zacht haar hebben!

Futloos haar
De ingrediënten die je voor dit masker nodig hebt zijn: één ei, drie eetlepels mayonaise en een halve eetlepel olijfolie. Allereerst moet je het ei opkloppen, daarna mogen de andere ingrediënten erbij. Meng dit tot eéén egale vloeistof. Breng het masker aan op bevochtigd haar en laat het wederom 30 min intrekken. Spoel vervolgens goed uit en je haar zal een stuk levendiger zijn! 

Droog haar
Alweer een easy one to make. Het enige wat je nodig hebt zijn avocado's. Het ligt er een beetje aan hoe lang je haar is, maar ik zou gaan voor 1 a 2 avocado's. Plet de avocado's tot een brei-achtig sausje. Je kan ook wat olijfolie toevoegen aan deze brei, maar dat is niet perse nodig. Vervolgens verdeel je deze smurrie over je (droog of bevochtigd) haar. Laat het opnieuw een 30 tal minuten inwerken alvorens je de smurrie uitspoelt. 

TIP
1) Je kunt er eventueel voor kiezen om een badmuts of aluminiumfolie over je hoofd te doen, daardoor krijgt het haarmasker extra werking aangezien de warmte onder de badmuts/aluminiumfolie bewaard blijft.
2) Last van "snel vettige hoofdhuid"? Breng het haarmasker dan zeker niet tot aan de haarwortels aan maar een goeie 5 cm verwijderd van de haarwortels!  

Mijn aanrader
Het masker voor futloos haar is mijn persoonlijke favoriet. Aangezien ik véél (hoofd)haar heb valt het vaak nogal futloos naar beneden omdat mijn haar te 'zwaar' is. Ik ben dus niet gezegend met een natuurlijke volumuneuze coupe, behalve na een ritje op de rollercoaster. Dus elk middeltje om wat volume in mijn haar te krijgen is welkom. En dit haarmaskertje zorgt voor een echte volume kick voor mijn haar! Natuurlijk is het aangeraden om het masker niet té vaak op je haar aan te brengen (ik hou mij aan de regel 1x per maand), anders gewend je haar zich aan de boostende eigenschappen van dit haarmasker en werkt het na verloop van tijd niet meer..

Mijn afrader 
Elk haarmasker met 'banaan' als ingrediënt. Vreselijk! Je krijgt de brokken banaan er nauwelijks uit en door het vele afspoelen van je haar beschadig je het ook alleen maar extra (té veel afspoelen werkt namelijk uitdrogend voor je haar). Dus neen, bananenmaskertjes are not my thing.  





Kennen jullie nog fijne haarmaskertjes? 


20 opmerkingen:

  1. Oh leuke ideetjes! dit weekend heb ik een girls night over, heel leuk idee om dan misschien eens haarmaskers en face masks te doen! heb je ideetjes voor gezichtsmaskers ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee het spijt me, gezichtsmaskertjes heb ik nog niet zelf gemaakt. Ben heel voorzichtig wat ik allemaal op mn gezicht smeer, aangezien ik nogal een gevoelige huid heb

      Verwijderen
    2. Maar ik ben er zeker van dat je wel wat leuks vindt via google!

      Verwijderen
  2. Ieuw brokken banaan in m'n haar lijkt mij ook niet fijn nee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh tof, die voor futloos haar ga ik eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tof, laat zeker weten hoe het is uitgedraaid bij jou!

      Verwijderen
  4. dat avocado masker wil ik wel eens proberen! supertips lady :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Interessant! Mooie foto's ook, jaloers op al dat haar... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat handig ! ik zal die voor futloos haar proberen, ik heb de laatste week ook verschillende gezichtmaskers gemaakt, vooral met honing en yoghurt, daarbij heb ik allemaal kruiden gedaan, het is echt super leuk en je huid word er mega gezond door ! dus haar maskers zal ik ook doen hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze maskers werken voor geen meter

    BeantwoordenVerwijderen
  8. tip voor gezichtsmasker: havermout opwarmen 2 eetlepels scheutje olijf olie en honing en dan laten afkoelen en op je gezicht doen is echt heel vies allemaal brokken enzo alsof er iemand op je heeft gekotst maar het werkt echt! ook te gebruiken met een gevoelige huid want die heb ik namelijk! veel suc6

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...